Olympus PEN E-PL6 Q&As

Announced May 10, 2013 •
16 megapixels | 3 screen | Four Thirds sensor
Olympus PEN E-PL6 Ask a question in forums about the Olympus PEN E-PL6.
Ask a new question
37
Questions
asked
8
Questions
answered
Filter questions by
« First‹ Previous1234Next ›Last »
8
replies
Hi All,Well, It's a strange story but I'd always felt like I was missing a lot of images, over a couple of hundred,  from a trip to Europe several years ago.  I shoot IR and had an E-PL6 modded for it and so was shooting a Small P&S for Color beside it.  The reason I bring this up as I'd finally thought I'd look at the images again and decided to put them side by side only to find out what I'd thought was images from Copenhagen missing off the PL6, ended up being also in St.Petersburg 4-5...
8
replies
I would be most grateful if anybody can tell me why the 'time lapse settings' option in my E-PL6 is greyed out. It occurs in Shooting Menu 2. There is absolutely no reference to this issue in the User Manual. Any help would be highly appreciated. Thanks.
4
replies
Answered
I have the GH5 about two months and I find the AWB not accurate . I have used a white card a grey card to get the colour's correct but it just does not work when I compare to the LVf /monitor on the camera . I wonder is there a way to colour balance the LVF or the monitor so as I can get an idea how the colour  should look . I photograph in Raw and j.peg and i can always correct in post production but would like to know what I have before I get to that stage . Have used the Olympus epl6 and...
5
replies
After shutter press it blacks out the monitor sounds like the shutter moves makes a grinding noise and then shuts off the power. It will still take and show movies! I have left the battery out for 24 hours. Charged it then put it back in and it does the same thing. Did a reset both basic and  the higher one.  Never lost the date setting even with the 24 hour batt out. Oly suggest try a new battery, or shutter may be bad. Don't have a spare battery. Camera was used by someone who did not...
By: ajko (Feb 9, 2017)
3
replies
Hello, I have the dust spots on my sensor of the PEN-EPL6. The technician told me, that dust is not on the sensor but under (!) the filter and is not removable! I use Olympus cameras for more than 10 years and I was very happy with their dust reduction system but... What to do? Thank you. Andrej
2
replies
Answered
Are there any known issues regarding the E-PL6 and setting of Shutter Speed? I've been noticing that sometimes shutter adjusts as expected and then when you go to adjust the shutter speed again it doesn't change.  At first I thought it was just my inexperience with the camera and menus... but now I'm suspecting a software related issue. Example scenario: I'm in full Manual M mode using a Minolta 55mm 1.7 with an adapter. Turn camera On Click the 'F' (Up) on the Arrow Pad Further presses of...
0
replies
Where is the zoom speed setting for the 14-42 EZ on the Olympus E-PL6? I've searched the manual, this forum, and the web, and cannot find this. There is a menu item to adjust the zoom speed of the 14-42 EZ on my E-M1, and I've read that it is also available on the E-M10.  But I cannot find it on my E-PL6 (or on my E-M5, either).  And those are the two cameras I would use this lens on.
8
replies
Answered
Greetings. I was hoping to solicit some advice regarding my e-PL6 and some older lenses that I have a chance to purchase. I understand that using older lenses with an adapter will require shooting in full manual mode, and I'm comfortable with that. I'd just like to make certain that the two lenses I'm considering can actually be used, with an adapter, on my e-PL6. The two items are: Sigma 75-300 f4.5-5.6 AF Zoom Nikon NIKKOR 28-85 f3.5-4.5 I might be able to acquire these at a very good...
By: zoellx (Sep 9, 2016)
Posted to: Olympus SLR Talk
1
reply
I have recently removed my lens from my Olympus Pen E-PL6, however when I was mounting in the new lens, I accidentally pressed on the "lens release button". Now my camera's screen is black whenever I turn it on & the lens won't come out. Please do help me as I need to use it tomorrow, thanks for your help in advance
1
reply
I am trying to get a Flash Air W-03 card to work on my Olympus E-PL6.  I've tried finding concise instructions, but can't find them.  Olympus web site has been useless. I've managed to see the card on my laptop, but haven't gotten a connection where I can copy files. If anyone has used a Flash Air on any Olympus, perhaps you can help (or direct me to some useful instructions). Thanks.
Filter questions by
« First‹ Previous1234Next ›Last »