Canon EOS 550D (EOS Rebel T2i / EOS Kiss X4)

Announced Feb 8, 2010 •
18 megapixels | 3 screen | APS-C sensor
Canon EOS 550D (EOS Rebel T2i / EOS Kiss X4) Ask a question in forums about the Canon EOS 550D (EOS Rebel T2i / EOS Kiss X4).
Ask a new question
404
Questions
asked
48
Questions
answered
Filter questions by
« First‹ Previous12345Next ›Last »
2
replies
Answered
I'm looking to upgrade from my current T2i to photograph kids, their sports, etc.  I'm primarily considering an 80d / 7d MkII, but I've come across a lightly used 5D Mark III kit (under 500 shutter actuations, verified by EOS inspector) with the 24-105 f4 kit lens. Includes all accessories and original receipt. What's a reasonable price to offer for this kit? What would be a great price? Thanks!
By: qartveli (1 month ago)
1
reply
Hello to all can somebody explain why object looks closer when I use 60mm macro than 15-85mm? I have 550D and both lenses are from Canon Thanks in advance qartveli
13
replies
I have had the oppurtunity to photo some concerts. I've shot a few now and will be shooting a bunch more in 2017. I have a press pass so I shoot from the front of the stage for three songs. I'm using a Canon Rebel EOS Rebel T2i. I know nothing about cameras and settings. I have learned a bit about aperture so I have adjusted for light. About half my photos are blurry. I'm not sure if my camera is just on the low end of cameras and its not going to be able to grab everything or if I'm not...
1
reply
I just finished a shoot and used a Canon T2i for my b-roll footage and all the shots have this weird effect happening on them. The video looks as if the color is slowly rolling upward between two different exposures: https://youtu.be/16tFWF6V0EQ     Any idea what caused this or how to fix it? I shot on a Canon T2i with a Canon 35mm prime lens.
13
replies
Hi all I have just bought a new Olympus EM10 (with the 14-42 EZ lens) as I find I seldom take my Canon EOS 550D with me when I go out due to its size. I have a couple of extra lenses for the Canon as well as the kit lens it came with - a nifty 50 and a 55-250mm is.. I plan to sell my seldom used 550d equipment but wondering if I should actually keep any of it to use with the EM10. My gut feeling is that by the time I bought an adapter I would have been just as well flogging the Canon stuff...
By: petrock (2 months ago)
Posted to: Pentax SLR Talk
5
replies
In live view on my old Canon T2i, there is a very handy moveable rectangle which can be used for selective focus and/or exposure. Does the K70 have a similar feature ?
By: BobT (2 months ago)
7
replies
A simple question.  In comparing these 2 cameras, it appears the only substantial (to some folks) difference seems to be the T3i's articulated LCD.  Are there really any other appreciable differences?  I have checked the DPReview's side-by-side.
30
replies
Answered
having owned a Leica D-Lux 4, canon 550D, and Fujifilm X-E2 w fujifilm 18-55 F2.8-4. now im planning to buy an LX100.I like the LX100 becuse of the:physical control dials (Shutter speed, Aperture, same as my fuji),the M4/3 sensor,the size (i plan to use it as an everyday camera)the fast leica 1.7-2.8 lens,and 4k video (eventhough i dont shoot video quite as much).DPReview even gave it an 85% Gold award.i shoot mostly portraits and everyday stuff, a little street and architecture from time to...
4
replies
Hi guys, I have just made stupid mistakes and possibly tossed my camera. Couple days ago my 600d started showing "no card in camera" error. I have tried multiple sandisk, lexas, transecend, nothing works except for one Sandisk ultra ( all other works fine on other 550d, 600d) . I have searched on internet for solutions and seems card reader is the issue though there were no bent pins or any strange objects inthere. By that moment, it still take photo with that one card. I decided to...
By: SparkySam (2 months ago)
10
replies
So simple question, with internal flash I get the photo I want and it shows the flash, but when I use my external Aperlite 700c it's just black, completely like something is out of sync. I've tried: New batteries resetting the settings changing modes Nothing works Also noticed i can't use the manual mode as it does not fire at all same for multi. Thanks  p.S I am using a 550D
Filter questions by
« First‹ Previous12345Next ›Last »