Olympus Service Center Problems

Started Jun 21, 2001 | Discussions
Bob Klein New Member • Posts: 5
Olympus Service Center Problems

My seven week old c-3040 developed black spots on all images. Olympus east coast says its debris on the ccd. The work is completed in a week. When I get it home it immediately locks up. I drive it back to Olympus. This time its the CA-2 circuit board. Are these guys causing as many problems as they are fixing? Besides that, they remove a 32mb Smartmedia card that I have to call back for. They will only return a 16mm card because "that's all the tech can find in the shop".
One man's experience with Olympus.

Dave Schambach Contributing Member • Posts: 928
Re: Olympus Service Center Problems

I just FedEx'ed my C2100 to the West Coast Service Center
about 2 hours ago. I had read several negative comments
concerning the East Coast Center. I hope I have better
luck than you did. Did they give you a description of the
function of the CA-2 circuit board? Is it a power regulator
board of some type?

Dave

Bob Klein wrote:

My seven week old c-3040 developed black spots on all images.
Olympus east coast says its debris on the ccd. The work is
completed in a week. When I get it home it immediately locks up. I
drive it back to Olympus. This time its the CA-2 circuit board.
Are these guys causing as many problems as they are fixing? Besides
that, they remove a 32mb Smartmedia card that I have to call back
for. They will only return a 16mm card because "that's all the tech
can find in the shop".
One man's experience with Olympus.

DUTCH van Atlanta Senior Member • Posts: 1,706
Re: Olympus Service Center Problems

Bob Klein wrote:

Besides
that, they remove a 32mb Smartmedia card that I have to call back
for

Don't ever include any removable accessories when returning any item for repair to anybody's shop.

 DUTCH van Atlanta's gear list:DUTCH van Atlanta's gear list
Sony RX10 IV Sony RX100 VI Samsung Galaxy S20 Ultra +1 more
bob Junior Member • Posts: 32
Re: Olympus Service Center Problems

Bob Klein wrote:

My seven week old c-3040 developed black spots on all images.
Olympus east coast says its debris on the ccd. The work is
completed in a week. When I get it home it immediately locks up. I
drive it back to Olympus. This time its the CA-2 circuit board.
Are these guys causing as many problems as they are fixing? Besides
that, they remove a 32mb Smartmedia card that I have to call back
for. They will only return a 16mm card because "that's all the tech
can find in the shop".
One man's experience with Olympus.

I received excellent service from the east coast repair center when my C3000 developed some dead pixels on the CCD. Also they tell you not to send the camera in with smart media cards or batteries.

OP Bob Klein New Member • Posts: 5
Re: Olympus Service Center Problems

bob wrote:

On my return trip the desk clerk took the camera right from me to the clerk. She came back without the camera and said the tech was going to work on it. I wasn't given a chance to remove anything. Believe me if I could have I would have.

Bob Klein wrote:

My seven week old c-3040 developed black spots on all images.
Olympus east coast says its debris on the ccd. The work is
completed in a week. When I get it home it immediately locks up. I
drive it back to Olympus. This time its the CA-2 circuit board.
Are these guys causing as many problems as they are fixing? Besides
that, they remove a 32mb Smartmedia card that I have to call back
for. They will only return a 16mm card because "that's all the tech
can find in the shop".
One man's experience with Olympus.

I received excellent service from the east coast repair center
when my C3000 developed some dead pixels on the CCD. Also they tell
you not to send the camera in with smart media cards or batteries.

Keyboard shortcuts:
FForum MMy threads