Sigma FPL Webcam

Started 5 months ago | Discussions
nediew New Member • Posts: 3
Sigma FPL Webcam
2

Hi,

just got my new FPL last week. During my research before purchase I already was a silent reader in this forum which helped me a lot with my decision.

So now after testing a lot all is fine except the WebCam function. I already connected Sigma directly but answer is still pending. The issue is that after using the FPL as webcam I cannot switch it off. It seems to power down when USB cable is disconnected. But after that I need to remove and reinsert the battery to switch it on again (Reset after freeze). Firmware is latest 1.10.

Does anybody here observed the same or is there a known bug?

Greetings from Germany

Dirk

Roger Senior Member • Posts: 2,956
Re: Sigma FPL Webcam
1

nediew wrote:

Hi,

just got my new FPL last week. During my research before purchase I already was a silent reader in this forum which helped me a lot with my decision.

So now after testing a lot all is fine except the WebCam function. I already connected Sigma directly but answer is still pending. The issue is that after using the FPL as webcam I cannot switch it off. It seems to power down when USB cable is disconnected. But after that I need to remove and reinsert the battery to switch it on again (Reset after freeze). Firmware is latest 1.10.

Does anybody here observed the same or is there a known bug?

Greetings from Germany

Dirk

Greetings Dirk

I'll talk talk 17 year old son, he's the expert on the FP and get right back to you.

Roger J.

Roger Senior Member • Posts: 2,956
Re: Sigma FPL Webcam
1

Hi Dirk

It is me again, Roger J. Just talked to my son and he said he hasn't had that issue at all. Sorry he thinks it is a software glitch either in the OS or camera software.

Sorry I couldn't help

Roger J.

OP nediew New Member • Posts: 3
Re: Sigma FPL Webcam
1

Thanks Roger for the fast reply. So seems I have to wait for Sigma to respond. Will report back here.

Thanks

Dirk

OP nediew New Member • Posts: 3
Re: Sigma FPL Webcam

For the ones who have the same issue. Recent firmware update Ver.1.11 fixed the issue. Webcam mode now works fine on Linux and Windows. Communication with German Support was a good experience.

Regards

Dirk

Keyboard shortcuts:
FForum MMy threads