Help! I see lines moving down when in movie mode!

Started 2 months ago | Questions
blinkytracer
blinkytracer New Member • Posts: 3
Help! I see lines moving down when in movie mode!

I just bought an A6000 w/ E 50mm f/1.8 OSS Prime lens and it works great. I'm using it hooked up with a Camlink to use for streaming. When it's small in stream, it looks great. However, when I'm in intermission scene, there are lines moving down continuously. (in my game scene, the webcam is small so you won't see anything) I've tried changing my ISO from 500 to 1600, changed the white balance, etc. What can I do to get rid of these? I do need to note that I'm using Yeelights in soft boxes in my room.

Here are some examples to look at:

You can see the lines at my face and neck.

Here's a clip from stream as you'll see the lines moving down:

https://clips.twitch.tv/MoistWiseShrimpWutFace

Thank you for your help!

ANSWER:
This question has not been answered yet.
Sony a6000
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
brilly Senior Member • Posts: 1,685
Re: Help! I see lines moving down when in movie mode!

blinkytracer wrote:

I just bought an A6000 w/ E 50mm f/1.8 OSS Prime lens and it works great. I'm using it hooked up with a Camlink to use for streaming. When it's small in stream, it looks great. However, when I'm in intermission scene, there are lines moving down continuously. (in my game scene, the webcam is small so you won't see anything) I've tried changing my ISO from 500 to 1600, changed the white balance, etc. What can I do to get rid of these? I do need to note that I'm using Yeelights in soft boxes in my room.

Here are some examples to look at:

You can see the lines at my face and neck.

Here's a clip from stream as you'll see the lines moving down:

https://clips.twitch.tv/MoistWiseShrimpWutFace

Thank you for your help!

try changing your shutter speed

if that fixes it then it was your lighting flickering with mains frequency

jjdp Regular Member • Posts: 254
Re: Help! I see lines moving down when in movie mode!

brilly wrote:

try changing your shutter speed

if that fixes it then it was your lighting flickering with mains frequency

Is it frame rate too? Or just shutter speed?

-- hide signature --

@moshuajusic

blinkytracer
OP blinkytracer New Member • Posts: 3
Re: Help! I see lines moving down when in movie mode!

Where can I change that on an A6000? And gotcha, thank you!

blinkytracer
OP blinkytracer New Member • Posts: 3
Re: Help! I see lines moving down when in movie mode!

I doubt it's frame rate? I have to see what works.

Keyboard shortcuts:
FForum MMy threads