Help with S100 sensor

Started Dec 10, 2013 | Discussions
Shop cameras & lenses ▾
dave61 Regular Member • Posts: 181
Help with S100 sensor

I'm getting a vertical line down the RHS of the image (zoom to see). No apparent issues with lens. Is this a sensor flaw? Thanks for any advice on this.

S100

dave61 OP Regular Member • Posts: 181
Re: Help with S100 sensor

No thoughts?

Helstor Regular Member • Posts: 244
Re: Help with S100 sensor

That looks more like a scratch in the wall you've photographed than any lens/sensor issue.

 Helstor's gear list:Helstor's gear list
Panasonic Lumix DMC-TS1 Canon PowerShot SX40 HS Panasonic Lumix DMC-ZS50 Canon EOS 5D Panasonic Lumix DMC-G3 +3 more
dave61 OP Regular Member • Posts: 181
Re: Help with S100 sensor

Thanks but no, the mark is consistent through all shots.

brianj Forum Pro • Posts: 14,657
Re: Help with S100 sensor

dave61 wrote:

Thanks but no, the mark is consistent through all shots.

It could be the sensor but equally could be the memory card.  BTW your sensor appears to be covered with fluff.

Brian

 brianj's gear list:brianj's gear list
Canon PowerShot ELPH 330 HS
Steen Bay Veteran Member • Posts: 6,974
Re: Help with S100 sensor

dave61 wrote:

I'm getting a vertical line down the RHS of the image (zoom to see). No apparent issues with lens. Is this a sensor flaw? Thanks for any advice on this.

My guess is that it's the sensor. A row of pixels that becomes a curve after distortion correction. Probably too expensive to fix. You won't see it if changing the aspect ratio to 1:1.

S100

dave61 OP Regular Member • Posts: 181
Re: Help with S100 sensor

brianj wrote:

dave61 wrote:

Thanks but no, the mark is consistent through all shots.

It could be the sensor but equally could be the memory card. BTW your sensor appears to be covered with fluff.

Brian

Thanks, Brian,

The fluff was probably on the blank surface  used. I'll try a different card.

Keyboard shortcuts:
FForum MMy threads