IS malfunctioning? (EOS R7 + EF-S 15-85mm)

Started 2 months ago | Discussions thread
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Stig Nygaard
Stig Nygaard Regular Member • Posts: 343
IS malfunctioning? (EOS R7 + EF-S 15-85mm)
2

Hi

I took maybe 500 shots yesterday with the EF-S 15-85mm adapted to my new EOS R7. Unfortunately most of them look unsharp, and kind of "double". Some "ghosting" maybe from some IS malfunctioning?

Example (unedited jpeg):

Very visible on the girls., but visible in most of the frame

Anyone else seen something like this? The problem is in both JPEG and RAW.

I'm probably going to experiment with another EOS EF-R adapter today (I have 5 of them - all original Canon).

But sure do not hope it is a general problem with the 13year old EF-S 15-85mm when adapted to RF. That lens is essential in my kit (I know no alternative kit lenses combining versatility and optical performance like that).

 Stig Nygaard's gear list:Stig Nygaard's gear list
Olympus TG-5 Canon G5 X II Canon EOS 7D Mark II Canon EOS R6 Canon EOS R7 +20 more
Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM Canon EOS R7
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Post (hide subjects) Posted by
(unknown member)
MAC
MAC
MAC
MAC
MAC
MAC
MAC
MAC
(unknown member)
MAC
KEG
MAC
MAC
ForumParentFirstPrevious
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow