xt30ii sticky shutter button

Started 4 months ago | Discussions thread
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Bartolomeos New Member • Posts: 23
xt30ii sticky shutter button

Hey,

So my xt30ii (obviously new) has recently developed an issue - the shutter button got sticky, it was still working, slightly better after some massage, then after some time worse again. I first noticed that day after I was using it outside, in less than 0 C temperature (more on why it might matter later).

I've sent it to Fuji service, got back fairly quickly with note that didn't really dived into details, but seemingly they've fixed it, not replaced whole top plate (as I've read was happening in such situations).

Forward one week, I took it outside, temperature slightly below 0 again, but nothing really harsh. First I noticed it was too sensitive - was firing when I tried to just half-press for focus. Then I noticed it wasn't smooth, but nowhere as before.

When I got back home, everything was back to normal.

Any experiences like that? I will probably send it back once again, but as it works fine at this moment and also I have some plans, don't want to do this now. Will observe and see how it's gonna work.

Fujifilm X-T3
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPrevious
Flat view
ForumParentFirstPrevious
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow