Snapbridge erratic!! Is there a tried and true procedure for connection?

Started 2 months ago | Discussions thread
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Melcox Regular Member • Posts: 192
Snapbridge erratic!! Is there a tried and true procedure for connection?

Snapbridge has become such a pain in the ass to use for me!!!

I'm trying to use it as a live remote to take pictures. I can't seem to get it working consistently. I've uninstalled and reinstalled the current version. After that I tested it on my D500, D850, Z50, Z7II. I was able to take pictures using my phone as the display.

Yesterday, after a few tries it was able to connect to the Z7II and take remote pictures.

Today I can't get it to connect to my Z50.

Every time I try to use it, I have to fumble around with it  to try and get it to work. Sometimes it does, sometimes it doesn't. I get varying messages each time. It has become a crap shoot (which I lose more often that not) as to whether it will connect.

Is anyone able to connect reliably every time?

Is there a procedure that insures reliable connection every time?

Thanks in advance, Mel

 Melcox's gear list:Melcox's gear list
Nikon Df Nikon D500 Nikon D850 Nikon Z6 Nikon Z50
Nikon D500 Nikon D850 Nikon Z50
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Post (hide subjects) Posted by
ForumParentFirstPrevious
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow