Z6 Max Continuous Release - doesn't work with electronic shutter?

Started 4 months ago | Discussions thread
PLShutterbug Contributing Member • Posts: 816
Re: Z6 Max Continuous Release - doesn't work with electronic shutter?
1

topg wrote:

On my Z6, setting d2: Max. Continuous Release should limit the number of shots taken in a single burst, but this only seems to work with the mechanical shutter. While in silent shooting mode with otherwise identical settings, bursts just continue past this max limit without stopping.

Can someone verify? Is this a bug or expected feature?

My Z7 behaves the same way. With the camera in manual mode (top left dial set to “M”) I set d2 to 4 (Nikon! Why didn’t you make this changeable via tapping a number keypad, or at least allowing me to roll from 200 “up” to 1 again? It took me almost a minute to change from the default of 200 to 4! - but I digress). I set the release mode to Continuous High (without the *) and it fired off 4 shots and stopped. I then set the shutter to silent and it just kept going until I released the button.

I am running firmware v. 3.10.

I would call this a bug since the behavior difference is not documented.

 PLShutterbug's gear list:PLShutterbug's gear list
Sony RX10 IV Nikon D7100 Nikon Z7 Nikon AF-S DX Nikkor 18-105mm F3.5-5.6G ED VR Nikon AF-S DX Nikkor 12-24mm f/4G ED-IF +4 more
Post (hide subjects) Posted by
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow