possible cause of slight loss of sharpness in images from the Olympus 100-400

Started 1 month ago | Discussions thread
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Brian Wadie
Brian Wadie Forum Pro • Posts: 10,178
possible cause of slight loss of sharpness in images from the Olympus 100-400
1

I have been pretty sure that my images from the above on my EM-1 mk3 were not as sharp as they could be so as I couldn't sleep tonight I did a quick experiment with an image of a sparrow at about 20ft, shot through a double glazed image.

I've put the images sharpened first in LR Classic then exported it to PS and sharpened using the shake reduction sharpen function and compared the two results.

Rather than waste time putting them up here and letting DPR screw the quality I have them side by side in my flikr album here, if you feel like having a look to see what you think

https://www.flickr.com/photos/75445098@N04/

I shall be using this shake reduction sharpen technique in future whilst I sort out the source of instability (shot off a footed monopod with IS on)

-- hide signature --

So much to learn, so little time left to do it!

 Brian Wadie's gear list:Brian Wadie's gear list
Sony RX10 IV Olympus E-M1 II Olympus Zuiko Digital ED 50-200mm 1:2.8-3.5 SWD Olympus 40-150mm F2.8 Pro Olympus 12-100mm F4.0 +1 more
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Post (hide subjects) Posted by
ForumParentFirstPrevious
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow