Uniform Horizontal Dots Showing Up in Sony A7RIII images - Sensor Issue?

Started 2 months ago | Questions thread
ForumParentFirstPrevious
Flat view
tmal New Member • Posts: 3
Uniform Horizontal Dots Showing Up in Sony A7RIII images - Sensor Issue?

Hi,

I have been shooting on a Sony A7RIII for a few months and recently noticed uniform horizontal lines of dots appearing in the RAW images in the sky areas. The dots are sometimes very noticeable so I'm hoping it is a fixable issue!

The dots do not seem to be dirt or smudges as they are very uniform and consistent across the sky areas of the images.

What is also confusing is that these dots appear on only some images from a shoot; one image with an almost identical composition might not show any dots but the next image shot will show them clearly. Could this be a sensor issue? Possibly a file write/card issue? I would love to hear any ideas or from anyone who might have had a similar issue. Thanks so much!

Figure 1: The blue sky has uniform vertical lines of dots

Figure 2: Zoomed in section of above image showing the dots (Dehaze: +100)

Figure 3: Original RAW image

Figure 4: Dehaze +100 showing the lines of dots running down the sky

Figure 5: Image taken on same day without any noticeable lines of dots at Dehaze +100

Figure 6: Image taken moments after Figure 5, showing clear and dark lines of dots

Thanks so much for any help!

ANSWER:
ForumParentFirstPrevious
Flat view
ForumParentFirstPrevious
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow