Another case of the E-M5iii tripod mount failing

Started 4 days ago | Discussions thread
Impulses Veteran Member • Posts: 6,440
Re: Another case of the E-M5iii tripod mount failing

Allan Brown wrote:

Impulses wrote:

rashid7 wrote:

interesting observations!

A problem is that Olympus cameras have a history of failed strap lugs, inviting some folk to use the alternative of single attachment at the tripod plate threads )-;

AFAIK that was just wth the E-M1 (original), not excusing it but I never saw people complaining about it with other models, did you? (honest question) The E-M1 had a rash of QC issues (the lugs, dials falling off, display case screws coming out, EVF sun burn in) that were mostly solved with time... By the point that the E-M5 II came around you didn't really hear about any of that, from what I saw anyway.

It's always seemed odd to me that Oly continues to push the tripod socket so close to the front edge of the body tho.

Well, I had to send my EM5II in for service when both lugs became loose. One of them was almost detached.

I did report it here on this forum and I did see others report it also.

Allan

Thanks for sharing, I didn't see much of it and I was pretty active around here back then but I clearly missed some. Guess I got pretty lucky with my E-M5 III, they've never loosened and I've never even seen the eye cup come off. (I know just about everyone has complained about that one)

 Impulses's gear list:Impulses's gear list
Panasonic GX850 Olympus E-M5 III Panasonic 20mm F1.7 II Panasonic Lumix G 42.5mm F1.7 Panasonic 8-18mm F2.8-4 +31 more
Post (hide subjects) Posted by
NCV
NCV
NCV
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow