Problem with Godox X1R-N and Yongnuo YN685 (Nikon)

Started 2 months ago | Discussions thread
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Spare-time photog Junior Member • Posts: 38
Problem with Godox X1R-N and Yongnuo YN685 (Nikon)

Hello guys,

I have a problem with my new Godox receiver X1R-N with a Yongnuo YN685 on top:

If I switch my X1R on, the display shows the channel and group. So far so good. If I the put the Yongnuo 685 on top the display of the X1R goes off in that moment I switch the flash on and the boot sequence is over.

If I press the test button on the receiver nothing happens. But if I use the test button on the Xpro-N, the flash fires.

But it gets even weirder:
I can control the flash with the Xpro and the flash reacts accordingly with some exceptions although the receiver display is off:

1.) I can't change the zoom of the flash with the Xpro, which is annoying.
2.) The status LED of the receiver is sometimes continously lit (red), sometimes it is off.
If I switch the flash off, the X1R display instantly goes on and shows the group and channel again.

I tried a different X1R with the same results.

If I mount a YN568EX flash on top of the X1R everything works as expected, including modifiying the zoom, status LED etc.

Any ideas or similar experiences are appreciated!
(Btw. the Godox devices have all the newest firmware and so does the flash.)

Best regards.

 Spare-time photog's gear list:Spare-time photog's gear list
Nikon D800 Nikon Z7 Nikon AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II Nikon 85mm F1.8G
ForumParentFirstPrevious
Flat view
ForumParentFirstPrevious
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow