Fuji XT3- White Balance is not previewed on LCD/EVF

Started 2 months ago | Questions thread
Greybeard2017
Greybeard2017 Contributing Member • Posts: 665
Re: Fuji XT3- White Balance is not previewed on LCD/EVF
4

Uday Karra wrote:

Problem:

Whenever i set a Custom White balance (With gray/white card), or dial Kelvin temperature for the white balance. The changes are not displayed on both LCD/EVF. the changes are visible only after i press the Record button in video mode. or when i press shutter during photo mode.

The issue also happens with Color Film simulations too (Lets say... I do not see any difference between Eterna, Velvia, Classic Chrome on LCD Screen/EVF), also with Dynamic Range changes (100, 200, 400), Highlight tone, Shadow tone, color, sharpness etc... Until i press Record/Shutter button.

Is this behavior normal?

Whatever the changes i make on Movie settings with respect to image... Nothing reflects in LCD/EVF. However, once i start recording, all the changes i made are visible.

This is very annoying... since, for every change i make (Lets a WB- Kelvin), i need to record a short clip to see if the image looks good for my taste... then make a change, record and then check.

Could someone please clarify.

By the way, i already choose the options 'PREVIEW EXP./WB IN MANUAL MODE: PREVIEW EXP./WB' and 'NATURAL LIVE VIEW: ON' under the MENU --> SET UP --> SCREEN SET-UP

http://fujifilm-dsc.com/en/manual/x-t3/menu_setup/screen_set-up/index.html#natural_live_view

Turn Natural Live View off

 Greybeard2017's gear list:Greybeard2017's gear list
Fujifilm X-T3 Fujifilm X-T30
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow