Some (starting) problem with K-70

Started 1 month ago | Discussions thread
ForumParentFirstPrevious
Flat view
M R Padmaraju Veteran Member • Posts: 3,925
Some (starting) problem with K-70

The problem is , after a long pause ( even an hour ) when the camera is switched on the aperture keeps closed say f.22 etc . After several actuation it comes to the set f .no .  I tried to see it in live view , here also it happens the same , but only a couple of actuation or DOF button pressing  sets it right .   This results in extreme under exposures for several frames , making it to assume that as dark screen . To get my pics correct , invariably ` have to go to live view and press the DOF button several times looking at the aperture and later switch it to eye level . The current firm ware is 1.11 ver .  Earlier a couple of members in the forum had mentioned that their KS-2 was giving dark frames and they had to dispose them .  Perhaps this was the problem , and they did not see what was really happening .  Can any one tell me what this is and how to circumvent the problem .   ( this happens with any lens mounted )

Regards ,

mrp .

 M R Padmaraju's gear list:M R Padmaraju's gear list
Fujifilm FinePix F40fd Pentax K-x Pentax K-01 Pentax K-500 Pentax K-S1 +8 more
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Post (hide subjects) Posted by
ForumParentFirstPrevious
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow