Star Rating Bug: Imaging Edge v1.3.01.09120

Started 5 days ago | Questions thread
ForumParentFirstPreviousNext
Flat view
goodsignal New Member • Posts: 3
Star Rating Bug: Imaging Edge v1.3.01.09120

Is anyone else having issues with Sony Imaging Edge losing the star rating from a photo? Is this a problem in with previous versions?

I use Photo Mechanic as my first tool for sorting a new batch of images. Star ratings really help down the line when I'm archiving images.

Imaging Edge is good for basic noise reduction, white balancing, and preliminary curve adjustments. Unfortunately any star rating on ARW RAW files isn't shown in the interface which make the workflow cumbersome when I want to filter for certain photos. Furthermore it does not transfer an existing star rating to an exported JPEG (or any other format).

Interestingly, star ratings are preserved if we save an ARW file as a new name from the Imaging Edge Edit environment, even after edits. That's hardly useful but it does tell us that the stars are in there but not recognized when Imaging Edge reads the file.

Furthermore, Imaging Edge has no problem recognizing and preserving star ratings on JPEG files. It just shows that it's probably a bug.

I'll gladly downgrade my version if this is a new issue. Has anyone not had this problem in earlier versions?

If no, does anyone know where can I download previous versions of Sony Imaging Edge?

I will progressively install each lower version and test this if I can find them!

P.S. I cross posted this here https://www.dpreview.com/forums/post/61895708
where there's a little more traffic. I  hope that's okay. If not, I'll delete this post.

ANSWER:
This question has not been answered yet.
ForumParentFirstPreviousNext
Flat view
Post (hide subjects) Posted by
ForumParentFirstPreviousNext
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow