Lens not autofocusing on D7000-Help!

Started 4 weeks ago | Discussions thread
ForumParentFirstPrevious
Flat view
JusVer New Member • Posts: 5
Lens not autofocusing on D7000-Help!

I'll try to keep this as concise as possible. I have a D7000, my 50mm lense will autofocus on it. But my Sigma 85mm 1.4 won't and my Tamron 17-50mm won't either. I have tried both the Sigma and Tamoron lens' on a D90 and they autofocus properly.

Things I have done to try to fix it that have not helped:

-I have restored the D7000 body to factory settings by pushing the button at the top and "Qual" button. Have also "reset custom settings" in the custom settings menu
-both lens' are set to AF
-D7000 body is set to AF on side
-obviously removed the lens and placed back on 
-"cleaned" around the connection points where body meets the lens'
-when I place the Signma and Tamoron lens on the D7000, I still get arrows and the dot on the left side in the viewfinder when I focus manually (don't know if that really tells us anything)

I would love to solve this issue without sending into shop! Thanks in advance for any recommendations!

Nikon D7000 Nikon D90
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Post (hide subjects) Posted by
MOD Mako2011
MOD Mako2011
MOD Mako2011
ForumParentFirstPrevious
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow