EM1.2 C-AF not working. 1 day left to return. Suggestions?

Started Mar 31, 2017 | Questions thread
ForumParentFirstPrevious
Flat view
AlwaysLearning4 Regular Member • Posts: 227
EM1.2 C-AF not working. 1 day left to return. Suggestions?

Hey,

This is the typical "first time poster, long time lurker" routine. I would consider myself an advanced amateur, but lately I've come to doubt whether I deserve to call myself"advanced." I'm pretty sure I'm the problem in this case. As the title says, I bought a EM1.2 and have only a day or two to return it but for some reason C-AF isn't tracking at all. I've had better success with my EM-10 Mark I.

I've tried to track my sibling running towards me multiple times and besides for the initial frame not a single picture is in focus, though for some reason I had some success messing around with BIF on the beach for ten minutes.  Settings:

EM1.2 + 40-150mm Pro @ 150mm. 1/250th, f/2.8 ISO 4K.  C-AF,  C-AF lock 0, AF limiter off. Set to either 5 point, or all 128, I don't remember. He was running straight at me and didn't veer. It was worse the closer he got. This was in the evening but still light.  About ten minutes earlier I shot in a different scene with similar results though first few frames were semi in focus. Only difference in settings was 106mm, ISO 1250.

Like I said, I'm pretty sure I'm the problem, so where did I go wrong. Any help is appreciated.

 AlwaysLearning4's gear list:AlwaysLearning4's gear list
Olympus OM-D E-M10 Olympus E-M1 II Olympus M.Zuiko Digital ED 75mm F1.8 Voigtlander Nokton 42.5mm F0.95 Olympus 12-40mm F2.8 Pro +2 more
ANSWER:
This question has not been answered yet.
Olympus E-M1
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Post (hide subjects) Posted by
ForumParentFirstPrevious
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow