Another strange bug with D4, possibly D800!?!?

Started Feb 5, 2013 | Discussions thread
ssmumich00 Regular Member • Posts: 417
Re: Another strange bug with D4, possibly D800!?!?

Roland Schulz wrote:

Hi there,

today I found the following with my D4: Most times I´m using AF-C and so configured the AF-ON button to AF hold using custom function a8.

So I can focus the camera with the shutter pressed to the first step (continous), and if I like to hold focus to recompose I hold the AF-ON button to save the prefocused distance. So far so good, focus is held, but exposure should be independent to this (have AE-L to switch with the middle of the sub dial, f6).

I see that exposure changes while recomposing, but it´s not the right exposure since when I let the AF-ON button off the exposure changes significantly (may change about 5 stops under certain circumstances)! That´s is not the wanted behaviour and it´s also not found in the manual.

Anyone else found this? Maybe also on D800?

Roland.

I think the recent firmware addressed AF-C related issues like this, no?

-- hide signature --

(w): www.neilphotos.com
(p): www.suneil.net

 ssmumich00's gear list:ssmumich00's gear list
Nikon D7000 Nikon AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.4G Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II Nikon AF Nikkor 20mm f/2.8D +3 more
Post (hide subjects) Posted by
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow