Canon Line Offset Noise

Started Oct 20, 2009 | Discussions thread
GaborSch Veteran Member • Posts: 7,203
Observation

Mark H wrote:

This observation supports what I refer to in my most recent reply to John's repeated insistences - where I said... "A calibration as such, will not always be repeatable/successful to the degree that it would reduce the issues to the levels you seem to expect." .

It is definitive, that such a calibration would not work. After I found that the black frame substraction causes banding there, where there was none before, I went more after the banding. I found, that it is present only in the low ranges. This is not the visibility in normal display ; simply, the differences, which exist in the very dark areas are not present in the brighter ones.

I don't see any reason for myself in investing work into finding out if there is some firm correlation, i.e. perhaps the black frame's substraction should be weighted, based on the actual pixel intensity.

Canon undoubtedly have many engineers and specialists in their particular fields of sensor development and signal/image processing, and invest millions in their development - it is truly absurd for some people (not Gabor here) to be suggesting that Canon could easily fix these issues, and that they don't simply because they are complacent and don't care

I am not so sure. Think of the 5D2's black dots and the focusing problems with the 1DsMkIII. My feeling is, that the firmware is to blame at least partly.

Post (hide subjects) Posted by
xxD
xxD
xxD
xxD
xxD
xxD
xxD
xxD
tko
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow