Help! Dead DA* 50-135 SDM or dead K10D???

Started Jan 20, 2008 | Discussions thread
Shop cameras & lenses ▾
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Sophie Wilson Senior Member • Posts: 1,717
Help! Dead DA* 50-135 SDM or dead K10D???

Well, its production week of Bottisham Panto Sleeping Beauty and John is using the DA* 50-135 for the first time (I'm in it, so he has to do the photography). We've come home from the tech and he complains he had to use manual focus on the lens. At home, I've tried it and it doesn't focus when it should - just goes "clunk" quietly, not moving the focus at all. Quick shift focus or manual focus both can move it, but not the AF. So we've taken the lens off and on a few times, rubbed the mount and lens back cleaner (some dirt did come off - oil, I guess) and it still doesn't go. Another try and cleaning all the contacts and now the lens runs from the in camera focus motor with no attempt at using SDM! (Which at least means John can use it at the dress rehearsal tomorrow )

What's wrong with it all? How did it "downgrade" itself to non-SDM? Is it the DA* or the K10D that's gone wrong?

-- hide signature --

Sophie with a slight tinge of panic

 Sophie Wilson's gear list:Sophie Wilson's gear list
Sony RX100 II Panasonic ZS100 Nikon D800 Pentax K-5 IIs Sony Alpha 7R +32 more
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Post (hide subjects) Posted by
bdj
bdj
ForumParentFirstPrevious
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow