2 Important K10 Issues that need to be settled for good!! (Please read!)

Started Jan 5, 2007 | Discussions thread
D TONG Senior Member • Posts: 2,559
Your first post about FA50mm relating to some issue????

Sinan Tarlan wrote:

Dude, you are either very very confused - or If youre trying to say
something - get to the point!

I never said the FA50 had issues!! The lens is great - period, end
of story - what is this obsession with the FA50?? Are you even
reading my posts? I am not criticising the FA50 - This thread is
not about the FA50** The first paragraph was just a point that I am
glad I got my FA50 - thats it!!

Sinan Tarlan wrote:
copied from original post

Since I got the FA50 f1.4 - I can confirm two things:

1. Metering using the aperture ring is off with the green button in M > mode. The camera underexposes in indoor lighting at the large > apertures of f1.4~f2 and a little at f2.8 but is good at f4 and and more > with both M 50mm AND my brand new FA50mm. The metering is > slightly different with both (probably due to the aperture blades being > old with the M lens) but they both underexpose at the fast apertures - > so this is a metering issue with the camera.

Using Av mode however by setting the lens on the A position with the > FA50 - I am getting correct exposures all the time at all apertures - this > problem only happens when I use the aperture ring (which can only be > used in M mode I believe).

Well there was apparently no issue at all???? Was it????? .

Daniel, Toronto
http://www.pbase.com/danieltong

Post (hide subjects) Posted by
(unknown member)
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow