Firmware update and NO banding

Started Dec 2, 2005 | Discussions thread
ForumParentFirstPrevious
Flat view
photo_mom Veteran Member • Posts: 4,143
Firmware update and NO banding

Okay, I've been up for about 3 hours now with a bad headache so please forgive me if I'm seeing things that aren't really there or imagining things aren't there that really are. However, after updating my DS with the latest firmware I DON'T see any banding.

All taken with Pentax FA50mm F1.4 800ISO 1/60s
Pre-update pictures #1 of a 5-shot burst:

  1. 5 of the same burst series:

100% crop of lower right-hand corner:

Post-update pictures #1 of a 6-shot burst (the shadow in the lower right corner is my knee - sorry):

  1. 5 of the same burst series:

100% crop of lower right-hand corner:

These are straight out of the camera, RAW, resized to 1504x1000 with a slight USM applied after resizing. The banding in the pre-update shot is not very noticeable but is there in shots #2-5 of the series. None of the second post-update series have any banding that I can find and I've gone down to 300% looking for it. This was a quick test and I'm going to try more this afternoon after work when hopefully my head is in better shape, but has anyone else 'imagined' the same wonderful unexpected side-effect of the firmware update?
--
Tracy
6:18 AM

ForumParentFirstPrevious
Flat view
Post (hide subjects) Posted by
ForumParentFirstPrevious
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow