Nikon 1 V1

Announced Sep 21, 2011 •
10 megapixels | 3 screen | 1″ sensor
Nikon 1 V1 Ask a question in forums about the Nikon 1 V1.
Ask a new question
334
Questions
asked
64
Questions
answered
Filter questions by
« First‹ Previous12345Next ›Last »
0
replies
I know is designed for Sigma lenses but since some people seem to have success with some other Canon lenses, I was wondering if anyone has tried this specific combination. Thanks!
By: noz03 (4 weeks ago)
Posted to: Accessories Talk
3
replies
I am thinking to get one of the cheap €5 neewer eyecups/viewfinders to look at my LCD a bit better outdoors but can't work out which one is for a d610. What is most confusing is there are several versions, which most say they are for different models, BUT, they are all for 3" 3:2 screens, even though many of the models they say they are for use 3.2" screens . So what is the difference between them? And which would work for a d600/610? Here is a link to the V1, there is also a V2, V3 and so...
5
replies
I am testing a 7D with 600EX-RT and YN-E3-RT. The units communicate correctly, however, I can only get a weak flash attached to 7D. I have tried many flash settings to no avail. Ironically the setup works fine with my Canon XSi. I updated the YN-E3-RT firmware to v1.20 and the 7D firmware to 2.0.5 and still same problem.
21
replies
Whatever the future of the N1 system, I have, 'with eyes open', invested a fair bit in it and there is no way that I'm going to invest in a new latest-and-greatest system from any manufacturer - including Nikon, even if they come out with a larger sensor mirrorless system and certainly not the new DLs if/when they ever arrive. So it's here to stay. So the question, and GAS, being what it is: Do I invest in a J5 (prices dropping) with a better sensor than my V1 (love the grainy B&W images) or...
SkvLTD
By: SkvLTD (1 month ago)
7
replies
Price difference these days is negligible, but most review sites are NOT very helpful with a comparison. And what of the UWA Tokinas vs Sigmas? --Sensors capture and render that light, so best sensor always wins despite glass outlasting the sensors.
3
replies
Answered
When I half press the shutter button on my V1 I see multiple green rectangles in the viewfinder. I cannot see any pattern to where they are placed. The manual does not mention them. Anybody any idea what they might be?
8
replies
I own two V1’s and am very happy with the IQ. I am considering adding an AW1 + AW zoom for outdoor activities in the rain. I remember reading quite a few testaments of flooding when used in or near water (e.g. river rafting), but I cannot find any reports of flooding problems due to rain only. So I have a couple of questions: 1) Has anyone ever experienced (or read of) flooding due to rain? 2) Has anyone who recently acquired a new AW1 experienced flooding problems in or near water? 3) The...
1
reply
After upgrading the firmware on my RX10 M2 from V1.20 to V1.30, the lens moves in and out briefly after the power is shut off, then fully extends. Otherwise the camera functions normally. Has anyone else experienced this problem? I tried reverting back to V1.20, but the installation software won't allow you to install an older firmware.
2
replies
Is there anybody who is considering to get this lens for the V line?  I wonder if it is silly to replace the 30-110mm with this 50-100 lens? I am not totally happy with the 30-110 as it doesn't let in enough light in many situations. But with this new Sigma, I guess the low light image quality may improve a lot, especially one needs to crop images like birding? Also I feel their focal lengths are similar. What are your thoughts about this combo? Has anybody already tried this Sigma on any V...
9
replies
Hi DPReview! Long story short - Just returned from a photo shoot 4-hrs away, got to post-processing my images, and found that I was not able to generate a custom color profile for my lighting. (This is the first time I've encountered this unfortunately, and I'm hopeful you can help!) Software: Mac OSX 10.11.3; Color Checker Passport v1.1.0; Camera: Canon 7D ii I'm getting an error message when trying to create profile. "...Application has detected one or more color channels are clipped... a...
Filter questions by
« First‹ Previous12345Next ›Last »