Panic stations

Started 7 months ago | Photos
dartmoorman
Regular MemberPosts: 248
Like?
Panic stations
7 months ago

I't s been a long time since I had a DSLR having had point and shoot for many years so I had a fit of the vapours today when all my photos with my K5 mk2 and 18-135 combo were completely washed out and colourless. Then I found out why.

I usually shoot in P mode with the HDR function allocated to User 1 In turning the mode dial from one to the other I accidentally changed to spot metering without realising. So this afternoon I had another go.

Still learning about the camera but greatly enjoying it. One day I might even discover how to get to ISO 100, and find out why, even though I have the camera set to auto ISO, it never seems to change from 200 when in P mode.

You can see my second attempt here.

http://www.flickr.com/photos/119477858@N08/

Comment & critique:
Please provide me constructive critique and criticism.
Pentax K-5
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
steephill
Veteran MemberPosts: 9,169
Like?
ISO100
In reply to dartmoorman, 7 months ago

Sounds like you have highlight and/or shadow protection selected in the dynamic range menu setting. Disable these and you will get ISO100 again.

-- hide signature --

Steve

www.pbase.com/steephill

Reply   Reply with quote   Complain
dartmoorman
Regular MemberPosts: 248
Like?
Re: ISO100
In reply to steephill, 7 months ago

Steve,

I've done that and got it back. Many thanks for your help.

Roger

Reply   Reply with quote   Complain
Keyboard shortcuts:
FForum MMy threads