Problems with Lumix GX7 + External Flash

Started Aug 14, 2014 | Discussions thread
Shop cameras & lenses ▾
mrc4nl Regular Member • Posts: 363
Re: Problems with Lumix GX7 + External Flash

now there is confusion about a wireless trigger.

if there is a wireless trigger/transmitter on the gx7 hotshoe, what is connected to the YN560?

  • if you use a wireless transmitter on the gx7 hotshoe+ the built in receiver on the  off camera YN560: Set the flash to RX mode, + same channel on transmitter and flash.
  • if you have a wireless trigger mounted on the gx7 and a reciever mounted to the off camera YN560II the flash needs to be set at M mode.
  • if you have the flash mounted direcly on the gx7 hotshoe, use M mode on the 560III
    (m mode shoed work too if both flash and trigger are mounted on the gx7)
  • if you use the built in gx7 flash + TTL you need S2 mode on the off camera YN560
    (no luck for me. the YN560 fires too early.avoid the mode)
  • if you use the built in gx7 flash +manual fire mode setting on the gx7. Use S1 mode on the off camera YN560.(its the only way i can make it work via built in flash)

other that this i dont know whats causing the problem.maybe the flash has issue's.
in that case try a different flash.Its the best way if you want ttl anyway. Get a Nissin i40.
its smaller then the 560 ,has ttl+HSS too. it makes the camera more balanced

Post (hide subjects) Posted by
WC8
WC8
WC8
WC8
WC8
WC8
WC8
WC8
WC8
WC8
WC8
WC8
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow