EM-1 locking up

Started Aug 15, 2014 | Discussions thread
Shop cameras & lenses ▾
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
New MemberPosts: 7Gear list
EM-1 locking up
Aug 15, 2014


This is my first post.  I've just recently bought an em1 and am enjoying learning to use it.  I've had it for 2 months and have taken about 600 photos.  On 3 occasions the camera has locked up.  The first time it froze for about 10 seconds then the evf screen went white.  I switched the camera off and on again and it came good although it had reverted to the settings I had when I had previously turned the camera on.

Since then it has happened again twice but on each occasion it has recovered without me switching it off and on but has still reverted to the settings it had when the camera was turned on.  These 3 instances haven't happened close together but have been spaced out within this 2 month period.  My Olympus XZ-1 has only locked up 3 times in 3 years. Is it likely I have a defective camera or is this not uncommon? I am on firmware version 1.4.


 AD67's gear list:AD67's gear list
Panasonic Lumix DMC-FX30 Olympus XZ-2 iHS Olympus E-M1 Olympus M.Zuiko Digital ED 14-150mm 1:4-5.6 Olympus M.Zuiko ED 75-300mm 1:4.8-6.7 II +1 more
Olympus E-M1 Olympus XZ-1
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
Post (hide subjects)Posted by
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow