Help! - No "Complete" after firmware update.

Started Aug 2, 2014 | Questions thread
Shop cameras & lenses ▾
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
Craig R K
Forum MemberPosts: 65Gear list
Help! - No "Complete" after firmware update.
Aug 2, 2014

I am on vacation in a small town in the mountains in BC, Canada and decided to install the 1.10 firmware update for my K-3 this morning. Everything went okay(?), having downloaded, extracted and copied the firmware update to the blank SD card, with flashing "Now Loading" showing. Then the camera went blank (freshly charged battery used). It has been utterly blank/dark for 20+ minutes.

Ricoh instructions clearly say "Please do not under any circumstances switch off the power before the update is completed.", but the camera is showing NOTHING.

Has anyone had this experience? Recommendations to proceed?

If I blow this, I will likely not have my new K-3 for the remaining 2 weeks of mountain vacation. Any help appreciated!


 Craig R K's gear list:Craig R K's gear list
Panasonic Lumix DMC-FZ200 Fujifilm FinePix HS50 EXR Pentax K-3 Pentax smc DA* 300mm F4.0 ED (IF) SDM Pentax smc DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL [IF] DC WR +6 more
Pentax K-3
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow