OM-D E-M10 noise issues

Started 11 months ago | Discussions thread
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
MV Atlanta
Junior MemberPosts: 41
Like?
OM-D E-M10 noise issues
11 months ago

I am having trouble with E-M10 noise levels. Majority of the wonderful sample images in online reviews seem to be RAW based. Default JPEG noise is unacceptable above ISO800 for portraits. Both my D5200 and the new Sony a6000 have much lower noise and significantly better dynamic range. I tried RAW and got fairly good results but do not have time for processing - this is for taking pictures of our kids to be uploaded to facebook and shared with family.

I use kit lens with 45mm 1.8 on its way. Still the lens should help with sharpness (I have problems with as well - mostly due to inaccurate focusing) but not with the noise.

I tinkered with noise reduction settings without much success. Even at ISO600 there is way more noise than one would expect. Any suggestions on settings? I know everything is relative but I am comparing it head to head with Nikon D5200 and Sony a6000 under the same settings and there is something wrong with the Olympus. Thanks.

Nikon D5200 Olympus E-M1 Olympus OM-D E-M10 Sony a6000
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
Post (hide subjects)Posted by
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow