auto ISO sucks with X cameras

Started 2 months ago | Discussions thread
Peter Jonas
Senior MemberPosts: 1,589
Like?
Re: Huge difference...
In reply to Ed B, 2 months ago

Ed B wrote:

Peter Jonas wrote:

Ed B wrote:

stevenjames wrote:

skeys wrote:

stevenjames wrote:

Set whatever shutter speed works for you and move on. Its not that hard.

Steve

some people who seem unable to understand why they cannot pick up a brand new camera and have it automagically perform their every desire with no intervention on their part.

I would have never imagined that one would spend over $1000 on a very capable camera and have no idea how to use it.

But really trial and error here, just test a few different shutter speeds and see if they are sharp or blurred. Or make it easy and just set it for 1/60 and forget it.

Auto iso on the X100s works just as I expect it to, same as my DSLRs. What really bothered me was on my previous X100 auto iso was limited to 3200?? never got that one.

Steve

-- hide signature --

www.StevenJamesPhotography.com

There are also lots of people here who come from using more advanced DSLRs, and have lots of photographic experience.

I agree but most of those people aren't complaining about basic camera operations.

Sometimes they do. And when they do it's mostly about something that they had before on their previous or other present cameras, and do not have now on thie Fuji X cameras. And belive me, there are plenty of those things.

This can mostly be useful to other Fuji users, as on one hand workarounds for the issues can be discussed, and on the other hand, if Fuji listens (and most of us hope they do), we'll all have better X cameras tomorrow.

-- hide signature --

Cheers,
Peter Jonas

Reply   Reply with quote   Complain
Post (hide subjects)Posted by
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow