D600 Issue

Started 7 months ago | Discussions thread
Rservello
Senior MemberPosts: 1,146Gear list
Like?
Re: D600 Issue
In reply to bperki02, 7 months ago

bperki02 wrote:

Hi guys, I've recently brought a 2nd hand D600 and for the life of me cannot get any lenses with aperture rings ( d type I believe) to work. I am getting the FEE error code which I've looked it up and it basically means the lenses cannot communicate with the body. Some things I've tried include

-Ensuring the lens is set to smallest aperture and is locked

-Cleaning both lens and lens mount contacts

-The ee servo coupling on both lenses is fine as is the f-min switch.

I have asked the previous owner about it and he said he has never had any troubles. He did mention he had used a Tamron 10-14mm which isn't a FX lens and I'm worried this could have damaged something. Is there anything else I should try before sending it in for a repair?

Cheers

You have to enable aperture ring control. Dig thru the settings it's in there.

-- hide signature --

https://www.flickr.com/photos/49019071@N03/
http://www.imdb.com/name/nm2334596/
* Sensitive Internet User Disclaimer: All opinions are my own and are not meant to offend you or damage your precious beliefs.

 Rservello's gear list:Rservello's gear list
Nikon D600 Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D Voigtlander 58mm F1.4 Nokton SL II Rokinon 85mm F1.4 Apple Aperture +3 more
Reply   Reply with quote   Complain
Post (hide subjects)Posted by
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow