please help with strange D7i problem.

Started Apr 29, 2014 | Questions thread
Shop cameras & lenses ▾
ForumParentFirstPrevious
Flat view
Mikem65d Regular Member • Posts: 187
please help with strange D7i problem.

received a 7i today from an ebay seller, and the camera looks like it has never been used........not a mark on it.

camera fires up and works, but does not change over from color screen to the black and white screen as is normal when the 7i sees a dark room. LCD screen is a bit dark when inside the house, but seems better when outside.

the EVF looks great in either condition.

the camera focus's fine, but the images have a red cast in JPEG.

in Raw they look much better.

all the images look fine once processed with the PS or DimageViewer utility.

i've never seen a JPEG with a red cast process with an auto setting in PS or other other editing software like this..........why the camera is doing this is beyond me.

it has Ver 1.0 firmware, so i am wondering if a firmware update might fix this.

and if so, where can i find the firmware for the 7i?

any help would sure be appreciated.

really like these cameras and have purchased another one that was listed, so fingers crossed.

thx

-mike

 Mikem65d's gear list:Mikem65d's gear list
Sony a6000 Sony E 55-210mm F4.5-6.3 OSS Sony E 16-50mm F3.5-5.6 PZ OSS Konica Minolta DiMAGE A2 Konica Minolta DiMAGE A200 +1 more
ANSWER:
This question has not been answered yet.
ForumParentFirstPrevious
Flat view
ForumParentFirstPrevious
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow