X-T1 - First experience with a Fuji camera. Is this noise normal?

Started 5 months ago | Questions thread
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
Xesko
New MemberPosts: 4
Like?
X-T1 - First experience with a Fuji camera. Is this noise normal?
5 months ago

Hi all,

I'm new to the forum, and new also to Fuji cameras. I normally use Canon DSLRs and never found this issue there (if it's really an issue...). I apologise if this is a trivial question, but again my experience is very limited at the moment with this camera (1 hour?). Searched in the forum but couldn't find this being asked.

I just got an X-T1, with the 18-55 kit lens. Trying Aperture priority. Pre-AF is OFF. ISO 200. If I aim the camera to somewhere and then move it to aim to a different place with a contrast difference, I can hear like a mechanical noise going on al the time until I get the camera more steady. IS on the lens is off too. What's that noise about? I'm not half-pressing the shutter button, so the camera shouldn't be trying to focus or anything. As far as I understand, nothing mechanical should be happening there but I might very well be wrong. Is this normal? what causes it? Can it be avoided?

Thanks a lot for your help!

ANSWER:
This question has not been answered yet.
Fujifilm X-T1
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow