Focusing problems with Sigma 70-200mm f2.8

Started Jun 7, 2013 | Discussions thread
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
Hardy Steiner
Senior MemberPosts: 1,846
Like?
Focusing problems with Sigma 70-200mm f2.8
Jun 7, 2013

In the last few months I started working with tele-lenses and to be honest, it has been a rough start. It seems like everything over 150mm is fairly challenging for handheld pictures. I blame it on user error. Ok, so yesterday I did another test, this time with the 70-200mm lens. I used AF, a fast shutter speed. I just wanted to see how the lens performs on far away objects. This is an extremely uncreative test shot, but it illustrates the problem:

I had my focusing point in the middle, so on the white bit just below the glass. I choose this f3.5 version of the picture because it highlights the problem even more: The area around the focusing point is not sharp. It only starts getting sharp behind it (where the glass is):

So what can I do to make this lens focus correctly in AF (on the SD1M)?

-- hide signature --

Best regards,
Hardy
==================
Join the Sigma DP Macro Group on:
http://www.flickr.com/groups/sigma_dp_macro/
My pictures on:
On Flickr: http://www.flickr.com/photos/diddy

Sigma SD1
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow