Sigma SD1M wrong colors

Started Mar 27, 2013 | Discussions thread
Laurence Matson
Forum ProPosts: 11,097Gear list
Like?
Three color settings to check
In reply to anfat, Mar 27, 2013

There are three basic color settings to check in order for us to figure out what is going on.

- On the back of each camera, click the QS button twice. At the top right it should show QS2. The top box is for the white balance setting. Set this to the same value on both cameras (anything will do for comparisons).

- On the bottom of the same QS2 menu window is the color mode. This is somewhat less important for the moment, but still make sure both are at your chosen Neutral setting.

- Then in SPP, make sure you still have those settings in the respective windows in the tool set (White Balance Setting and Color Mode). And when you export the file, make sure you use your chosen sRGB each time.

anfat wrote:

Hi, I have a new SD1M that produce colors not true: some reds are orange, some greens are light blue; I've tried to change wb and to set up a personal wb, but with no result...which could be the cause?

-- hide signature --

Laurence
laurence at appledore-farm dot com
"The fact of being reported multiplies the apparent extent of any deplorable development by five- to tenfold" (or any figure the reader would care to supply).
Barbara Tuchman, A Distant Mirror
http://www.pbase.com/lmatson
http://www.pbase.com/sigmadslr
http://www.howardmyerslaw.com

Reply   Reply with quote   Complain
Post (hide subjects)Posted by
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow