Sigma Photo Pro... garglll

Started Oct 4, 2012 | Discussions thread
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
Joerg V
Contributing MemberPosts: 581Gear list
Like?
Sigma Photo Pro... garglll
Oct 4, 2012

Hi,

on Friday with the my old laptop, I was happy with SPP. On a Lenovo T510 with 4GB and a Dual i7 and Windows XP, it was fun to use. Very fast on the DP1 raws.

Now I have a new laptop (old one is gone): a Lenovo T530 with 8GB, a 160GB SSD and a Quadcore i7 on Windows 64. Yesterday I used SPP and it was blindly fast: Opening a raw took 1-2 secs, all adjustments were instantly, the loupe was dashing and saving took less than two seconds. The world was bright and sunny.

Then came today. All of a sudden, SPP is sluggish... opening a picture is still fast and saving also is. But everything else crawls. The loupe updates once in a second(!). Every adjustment takes nearly a second. The CPUs are idle... all of them. Even my 7 years old AMD 3000+ is faster.

What the hell happened? Has everyone already made this experience?

I uninstalled + reinstalled SPP 4.2.2 and also tried 5.3.2. Loupe is very fast on 5.3.2. - adjustments are even slower than the already slow ones with 4.2.2.

The computer itself is fast... RawTherapee has pretty much instant response on D800 raws.

I still have 200 DP1 raws from two hiking tours but with this performance... no way.

Joerg

 Joerg V's gear list:Joerg V's gear list
Sigma DP1 Nikon D800 Nikon AF-S Micro-Nikkor 60mm f/2.8G ED Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.8G Sigma 35mm F1.4 DG HSM +3 more
Nikon D800 Samsung i7 Sigma DP1
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow