SPP 5.3.2: 'working color space for X3F files' bug?

Started Sep 14, 2012 | Discussions thread
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
unknown member
(unknown member)
Like?
SPP 5.3.2: 'working color space for X3F files' bug?
Sep 14, 2012

I have the new SPP 5.3.2 installed under Windows and it does not care anymore what working space for X3F files I have set in the Preference Settings.

When I open the review window to edit an X3F file, the (JPEG) preview during loading is being displayed using the correct color space (in my case Adobe RGB), but then the X3F file is being displayed in a definitely non-Adobe RGB color space, with completely wrong colours (and saturation).

When I did the rollback to 5.2.1, the X3F files were again displayed in the review window in the correct color space; re-installing 5.3.2 confirmed that the latest version does not handle the working color space preferences correctly.

I also tried sRGB, ProPhoto RGB etc - each time with the same result.

Does anybody else have the same issue under Windows with 5.3.2 or does anybody know how to fix this (if at all possible)?

Many thanks in advance!

ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
Post (hide subjects)Posted by
(unknown member)
(unknown member)
(unknown member)
(unknown member)
(unknown member)
(unknown member)
(unknown member)
YesNew
(unknown member)
YesNew
(unknown member)
(unknown member)
(unknown member)
(unknown member)
(unknown member)
(unknown member)
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow