Maxxum 5D "First Black Frame" Problem

Started Sep 5, 2012 | Discussions thread
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
Tombo677
New MemberPosts: 7
Like?
Maxxum 5D "First Black Frame" Problem
Sep 5, 2012

Hello everyone,

So I'm new here and have a question about my Maxxum 5D. For years, it's had the dreaded "First Black Frame" issue that seems to plague a lot of Maxxum cameras (or so I've been told by a local camera shop specialist and the internet at large). Anyway, I kinda love my 5D and was wondering if this is an issue that is going to get worse over time or not.

At the moment, it's just kind of inconvenient. I have to take a first shot, which inevitably turns out black if I haven't used the camera for a while, then turn it off and back on again. After that, everything works fine.

But is there a chance that this could turn into something worse? Will my camera eventually stop working altogether? I've had it for about 3 years now (got it as a hand me down from my brother, who bought it when it was first released) and by the time I realized it was a problem, Sony no longer offered to fix it.

Thanks for any help guys!

Canon EOS 5D Konica Minolta Maxxum 5D (Dynax 5D)
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow