OM-D with Metz 50 AF-1 (Out-of-sync)

Started Aug 15, 2012 | Discussions thread
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
picsnapr
New MemberPosts: 4Gear list
Like?
OM-D with Metz 50 AF-1 (Out-of-sync)
Aug 15, 2012

Hi All,
I tried to search about this, but couldn't find any definitive answers anywhere.
Here's my setup:

  • OM-D with the included mini-flash on the hot-shoe

-- hide signature --

> RC Mode on, with Group A (TTL) Channel 1 set in the camera RC menu

  • Metz 50 Af-1 in SL mode

--> Group A and channel 1 set in the flash

Result: the on-camera flash fires when I click the shutter, triggering the Metz (off-camera) flash fire as well...

But The problem is, I'm not able to get the off-camera idiot light to sync with my shutter I tried with all shutter speeds 1/160 (default sync speed) and below 1/125, 1/100..... 1/25, etc... But the Metz always fires away before the shutter opens

Anyone knows any additional settings required on either the camera or the Flash?
---
View my pics @ http://picsnapr.me
Follow me @ http://twitter.com/picsnapr or http://www.facebook.com/picsnapr

 picsnapr's gear list:picsnapr's gear list
Canon PowerShot S120 Olympus OM-D E-M5 Olympus M.Zuiko Digital ED 9-18mm 1:4.0-5.6 Panasonic Lumix G 14mm F2.5 ASPH Olympus M.Zuiko Digital 45mm 1:1.8 +4 more
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow