x100 overexposes most of the shots :-(

Started Jul 22, 2012 | Discussions thread
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
bartex
Regular MemberPosts: 175Gear list
Like?
x100 overexposes most of the shots :-(
Jul 22, 2012

So since last Friday, my x100 started overexposing most of the shots Approximately 2-3 exposures up then it used/supposed to be.

It doesn't look like its SAB problem, rather looks like something is completely screwing up light meter; and it doesn't matter whether I shoot it in multi-metering mode or average metering...

Tried reseting my camera to defaults, sadly the same thing happens. I took over 5,000 pictures over last 6 months with the camera, almost exclusively in aperture priority mode so have spotted right away something is wrong with it.

I've already opened a support case with Fuji and awaiting for a package to send my beloved x100 to them, however was wondering, does anyone ever experienced this or have any other ideas what I can do to troubleshoot further the issue ?

Example picture showing the issue - (meter detected 1/125 secs, with ISO400 and f/8.0 in this case). It should go up to 1/500 or 1/1000 at least!)

Manual mode is working correctly, however I got way to used to using A mode to go back to M...

Regards.

 bartex's gear list:bartex's gear list
Fujifilm FinePix X100 Nikon D200 Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G Nikon AF-S DX Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G ED-IF Nikon AF Nikkor 24mm f/2.8D +2 more
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow