Mysterious blue dot appeared on LCD on E-PM1. Please help.

Started Jun 17, 2012 | Discussions thread
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
happyguy82
Regular MemberPosts: 107Gear list
Like?
Mysterious blue dot appeared on LCD on E-PM1. Please help.
Jun 17, 2012

Hi all,

Here's what happened yesterday. At around mid day, I noticed that a tiny blue dot (probably a pixel or a couple in size) started appearing somewhere on my LCD. This dot only appeared on the live view and not when viewing the menu. The dot also doesn't show up in photos that have been taken.

This isn't a fault with the LCD!

This might help, when I switch to video mode, the blue dot seems to move around when I move my camera around. It's almost as though when the gyroscope detects movement it shifts the frame around for IS and thus the dot moves along.

The blue dot is only visible when the camera is pointed at a very dark surface, or with the lens cap on.

Is this a dead pixel on the sensor? If such, why doesn't it show up in pictures that have been taken? Can I send my camera back for warranty?

Thanks in advanced. Much appreciated.

 happyguy82's gear list:happyguy82's gear list
Olympus PEN E-PM1
Olympus PEN E-PM1
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow