D700 PW MiniTT1 + Plus II's at 1/250s - sync?

Started Jun 5, 2012 | Discussions thread
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
Timskis6
Veteran MemberPosts: 9,562
Like?
D700 PW MiniTT1 + Plus II's at 1/250s - sync?
Jun 5, 2012

I've been using Plus II's for a few years with no issues at 1/250s.

About 4-5 shoots ago I started using the MiniTT1 as the hot-shoe trigger on my D700, with my Plus II's attached to off-camera flashes (LP160's) (all manual settings). Ever since I started using the MiniTT1, I get a small band appearing at 1/250s (see below), characteristic of missing the sync. I do not see it at 1/200s. The example photo below is typical and has happened numerous times before using both the 24-70 and 70-200, when the fill flash is greater than the ambient.

For those of you that have and/or use this combo, do you typically need to adjust the timing on the MiniTT1, or is it "ok" out-of-the-box? I bought the MiniTT1 used in mint condition but not sure if the previous owner ever adjust the trigger timing via a computer.

Thoughts?

Cheers,
--
Tim
http://www.developemotion.com
'I haven't been everywhere, but it's on my list.'
E3/7-14/12-60/35-100/150/EC20
http://www.flickr.com/photos/timskis6/

Nikon D700 Olympus E-3
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow