5D Mark III quick control dial not responding occasionally

Started Mar 19, 2012 | Discussions thread
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
Turbocharged
Junior MemberPosts: 36
Like?
5D Mark III quick control dial not responding occasionally
Mar 19, 2012

5D III sales started 3 days ago in my area, i have got it for two days and found a problem.

Sometimes when I play back the photos I took, the quick control dial on the back of the camera body will stop responding (meaning I could not browse to the previous/next photo) after I use zoom function (using magnification button and the main dial next to the shutter).

It doesnt seem to be a hardware issue since I can press play back button twice to exit and start playback function again, and then the dial will work just fine.

And it never happened if I simply browse through pictures without zooming in. and it has no problem performing other tasks so far (adjusting in M mode, selecting focus point etc.) It doesn't happen every time I use zoom function, it happens rather randomly.

has anyone encountered the same issue? hopefully it's a firmware problem and going to be corrected soon.

Canon EOS 5D Canon EOS 5D Mark III
If you believe there are incorrect tags, please send us this post using our feedback form.
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Flat view
ForumParentFirstPreviousNextNext unread
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow