Paranoia about 5D screen

Started Jun 5, 2008 | Discussions thread
wildlife1212
Senior MemberPosts: 1,109
Like?
goto page 106 user manual
In reply to Astragony, Jun 6, 2008

lower your LCD brightness

Astragony wrote:

Hello, I just noticed a few days ago (I've had the 5D for about 3
weeks) while I was trying out my new CF card reader that my 5D screen
is weird.

Here is the problem:

In picture playback mode, as you know, a landscape mode picture has 2
thin black bands on top and bottom and in portrait mode it has 2 big
bands on the sides of the screen to mantain aspect ratio.

Well, I noticed that on my 5D the bands are not black (deep black)
but a rather light gray. This gray looks MUCH lighter than the black
on the 400D screen and I find it quite annoying...

I feel that something is wrong since I feel that Iwould have noticed
it much before (maybe)...

It just suddently hit me: "why are these bands on the screen so
light????"

I know for sure it's not a brightness setting issue since I tried all
possible combinations.
Also, when you turn the thumb wheel fast enough so pictures are still
blurry and have to load, the bars on the screen turn black (as I
think they should be). As soon as the photo loads the bars turn gray
again.

I resetted all the 5D, tried another CF and tried my CF on a 400D but
nothing changed...

Here is the question:

Is the 5D screen really like this and I never noticed?
Could the firmware be corrupted? (I have 1.1.1, can I still reflash?)
What can I do?

Thanks alot for reading and helping.

Reply   Reply with quote   Complain
Keyboard shortcuts:
FForum PPrevious NNext WNext unread UUpvote SSubscribe RReply QQuote BBookmark post MMy threads
Color scheme? Blue / Yellow